Новини

Нідерландське архітектурне бюро MVRDV представляє дизайн нового кварталу вокзалу в Хофддорпі, Нідерланди
11 листопада 2021, 17:30

Метою проєкту є перетворення території навколо існуючої станції в екологічно чистий та доступний міський район. Генеральний план передбачає 8500 одиниць житла та відремонтовані залізничні, автобусні станції та станції метро, ​​що забезпечать вирішення дефіциту житла та доступу до громадського транспорту без шкоди для якості життя.

Дизайн натхненний жорсткою сітчастою структурою, типовою для голландської низовини Харлеммермер. Екологічний підхід району досліджується через інтеграцію великої кількості зелені та води, а також вулиць і каналів без автомобілів.

Архітектори розробили план із різноманітними просторими міськими кварталами з внутрішніми дворами, зеленню та водними об’єктами. Крім того, всі квартири отримують перевагу від сонячного світла через сонячні прорізи, пробиті крізь дахи.

Оскільки район Хуфддорп стає все доступнішим для громадського транспорту, нещодавно запропонований міський район вирішує необхідність ущільнення вокзалів у столичному районі Амстердама.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua